woensdag 30 juli 2014

zeepaardje applicatie

Benodigdheden:

- 2 kleuren garen.
- haaknaald 3mm.
- schaar
- maasnaald
Notitie: de maat van de haaknaald is afhankelijk van de dikte van het garen.

Afkortingen:

V= vasten
Mr = magische ring
Hv= half vasten.
Stk = steek
St = stokje
L = lossen.
Sh = samenhaken


Begin met wit.

Stap 1:
Haak 10st in een mr, trek de ring zachtjes aan. Hv in bovenste lus van 1ste st. (10)
Stap 2:
6l, 1st in 2de stk vanaf naald, 1v in volgende 4 stk, hv in volgende stk van cirkel (dit zullen we vanaf nu het hoofd noemen) , 1hv in volgende 3 stk, [1v, 1hts] in volgende stk, [1st, 1hst] in volgende stk, 1v in volgende 2 stk, hv in volgende stk.
Stap 3:
Begin nu met rood met 1 l ( deze telt niet als stk. ), dr, hv overslaan, *1v in volgende stk, 3l, hv in dezelfde stk als v * herhalen van * tot * 4x, 1v in volgende stk, 29l.
Stap 4:
2 stk sh, begin in 2de stk vanaf naald, 6x 2 stk sh, 1hst sh, 1st sh, 2st in volgende stk, 1st in volgende 6 stk, 1st sh, 1v in volgende stk, hv in laatste stk, hv in volgende steek op het hoofd.
Stap 5:
Dr, hv , 1v in volgende stk. (de v van laatste rij), 1hst volgende stk, 1st in volgende 2 stk, 2st in volgende stk, 1st in volgende stk, 1hst in volgende 2 stk, 1v in volgende st, hv in volgende stk.
Stap 6:
Dr, hv overslaan, hv in volgende 3 stk, 1v in volgende 4 stk, hv in volgende 3 stk, hv in volgende stk op hoofd, hv in volgende stk (op hoofd), afhechten en alle draden wegwerken

Stap 7:

Neem een korte draad van de kleur die je aan de buitenkant hebt gebruikt en leg in het midden van de draad 2 knoopjes. Gebruik dit nu als oogje in het centrum van het hoofdje.

Dit is een origineel patroon http://happyberrycrochet.blogspot.com . en ik vond het fijn dat Laura me toestemming gaf om het patroon te vertalen.

Copyright: Hakenallerleicuracao@GerdaVerstraeten
DushiamigurumiFaceboekPintererest,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten